Ouderen

Ontmoetingsactiviteiten

Figulus welzijn organiseert verschillende ontmoetingsactiviteiten om mensen te verbinden en sociaal betrokken in de maatschappij te laten deelnemen. Er even tussen uit om samen te handwerken, pannenkoeken te eten of kansen om zelf iets te organiseren. Belangrijke aspecten voor het welzijn van de mens. Iedereen is welkom en kan op een laagdrempelige manier deelnemen. De ontmoetingsactiviteiten vinden plaats in het Kulturhus Dinxperlo. De initiatiefnemers zijn de burgers zelf (voor en door de burgers). Voor vragen of meer info: s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl

Koffietijd

Loop gezellig binnen bij het Kulturhus voor een bakje koffie of een kopje thee.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: maandag t/m vrijdag
Tijd: 10.00 uur

Naald en draad Café

Gezellig samen handwerken met naald en draad en inspiratie opdoen. Eigen materiaal meenemen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: maandag (even weken)
Tijd: 13.30 – 15.30 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee

Creatief Café

Samen creatief bezig zijn met schilderen en/of tekenen. Eigen materiaal meenemen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere maandag
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee

Schilder Café

Gezellig samen met anderen schilderen. Eigen materiaal meenemen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere dinsdag
Tijd: 09.00 – 11.00 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee

Hobby Café

Het Hobby Café is een ontmoetingsplaats voor mensen die graag samen hun hobby uitoefenen. Je kunt elkaars werk bekijken, inspiratie en nieuwe ideeën opdoen. Gezellig samen kaarten maken, knippen en plakken. Je kunt gaan en komen wanneer je wilt. Handwerken zoals breien en haken kan tijdens het Handwerk Café.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere dinsdag
Tijd: 9.30 – 11.30 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee

Vrouwen Café

Samen met elkaar een praatje maken, koffie en thee drinken en eventueel samen iets doen, zoals koken. Elkaar beter leren kennen staat centraal.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere dinsdag
Tijd: 09.30 – 11.30 uur

Handlettering en decoratie Café

Samen decoreren, handletteren en informatie uitwisselen in een gezellige sfeer.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere dinsdag
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Middagkoor

Hou je van zingen? Kom dan gezellig meezingen met het middagkoor. Het middagkoor zingt onder leiding van Sander Spaan liedjes in het Nederlands, Duits en Engels. Geen moeilijke liedjes, maar gewoon gezellig samen zingen en aansluitend gezamenlijk een kopje koffie drinken.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere woensdag
Tijd: 13.00 – 14.00 uur

Handwerk Café

In een gezellige sfeer samen handwerken is mogelijk bij Figulus Welzijn. Een sociale activiteit waarbij ontmoeten en handwerken de twee belangrijkste doelen zijn.

Het is een ontmoetingsplaats voor mensen die graag handwerken. Je kunt elkaars werk bekijken, inspiratie en nieuwe ideeën opdoen. Gezellig samen breien (sokken, sjaals e.d.), haken, borduren en quilten. Je kunt gaan en komen wanneer je wilt.
Voor kaarten maken, knippen en plakken is er het Hobby Café.

Huisregels Handwerk Café:

  • De activiteiten in het Handwerk Café worden gratis en op vrijwillige basis uitgevoerd door de aanwezige werkgroepleden.
  • Handwerken worden zo veel mogelijk uitgevoerd door de bezoekers zelf, zo nodig met hulp van de werkgroep.
  • De organisatoren van het Handwerk Café zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van verstrekte instructies, voor gevolgschade of voor andere schade die het gevolg is van activiteiten in het Handwerk Café.
  • Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
  • Voor het gebruik van nieuwe materialen zoals garen en naalden, dient apart te worden betaald.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere donderdag
Tijd: 9.30 – 11.30 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee

IMG_0375

Biljarten

Samen recreatief biljarten.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere maandag en vrijdag
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee

Senioren Fit Bewegen

Bewegingsactiviteiten voor ouderen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere dinsdag
Tijd: 13.30 – 14.15 uur en 14.15 – 15.00 uur
Kosten: € 12,- per maand

Fietsen

Mooie routes van 40/50 km rondom Dinxperlo.

Waar: vertrek vanaf Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere woensdag (hele jaar door indien het weer het toelaat)
Tijd: 09.30 – 16.00 uur
Kosten: van mei t/m oktober € 3,50 incl. koffie/thee en broodje

Senioren Fit Zwemmen

Zwemmen en oefeningen in het water. Gezamenlijk naar het zwembad.

Waar: vertrek vanaf Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere donderdag
Tijd: 09.00 en 09.45 uur
Kosten: € 25,- voor 5 lessen incl. koffie en thee

Koersbal

Koersbal is een laagdrempelig spel voor alle doelgroepen. Een wedstrijdspel waar uiteindelijk een individu of een team wint. Twee vrijwilligers begeleiden het spel. Wekelijks komen de deelnemers samen koersballen. Het spel bestaat uit een mat van 8 x 2 meter, 4 zwarte en 4 bruine koersballen, een jack en een meetlint.
Het doel van het spel is de koersbal (bruine of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. De bal is niet helemaal rond waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. De mat is verdeeld in een aantal vakken en er wordt in twee richtingen over gespeeld. Bij aanvang van het spel staan beide spelers aan één zijde van de mat. De ene speler speelt met de zwarte ballen, de andere met de bruine ballen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: Iedere vrijdag
Tijd: van 13.30 – 15.30 uur
Kosten: € 2,50 incl. koffie en thee.

IMG_0391

Pannenkoekenhus

Iedere eerste woensdag van de maand organiseren enkele vrijwilligers een Pannenkoekenhus. Zoals de naam al zegt toveren ze dan het Kulturhus om in een Pannenkoekenhus.
Het Pannenkoekenhus is voor iedereen toegankelijk in groepen maar ook alleen. Er is een grote tafel ingericht voor mensen die alleen komen waar je gezamenlijk kunt eten. Reserveren mag vooraf maar is niet nodig. Op deze manier kun je in een gezellige sfeer samen eten en natuurlijk veel contact maken met anderen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: 16.30 – 18.30 uur
Kosten: € 5,- (2 pannenkoeken, excl. drankjes)

foto 3

Repair Café

Het Repair Café is een gratis toegankelijke activiteit die draait om het (samen) repareren. In het Kulturhus waar het Repair Café wordt gehouden is gereedschap en materiaal aanwezig om alle kleine reparaties uit te voeren. Dit kan zijn voor: meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Bezoekers kunnen defecte spullen meenemen wat gelijk gemaakt kan worden of men krijgt advies over de eventuele reparatie. In het Repair Café gaat men samen met de deskundigen aan de slag. Wie niets heeft om te repareren kan ook komen om te helpen.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Kosten: gratis

Hip zonder Knip

Eenmaal per week op donderdagavond kan men in Dinxperlo gebruik maken van het kledingruilpunt dat de naam Hip zonder Knip draagt. In het Kulturhus is een ingerichte ruimte voor de bezoekers. Vrijwilligers zullen de werkzaamheden verrichten die nodig zijn. Klanten kunnen aan een koffietafel een kop koffie/thee drinken om zo ook het sociale te stimuleren. Voor kinderen is er een kinderhoek met zowel speelgoed als kleding.

Waar: Kulturhus Dinxperlo
Wanneer: iedere dinsdag en donderdag
Tijd: dinsdag 19.30 – 20.30 uur en donderdag 19.00 – 20.30 uur
Kosten: gratis

Kom eens een kijkje nemen!

Tot slot organiseren vrijwilligers tweemaal per jaar een kledingbeurs en is er een speelgoedbeurs in Dinxperlo. Iedereen is welkom om eens een keer te komen kijken of gewoon een kop koffie te drinken.
Voor meer vragen of info: s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl

 

 

Nieuw: Klussendienst voor minima

Vrijwilligers klussen voor een klein bedrag Door Karin Stronks AALTEN/DINXPERLO – Voor kwetsbare mensen met een kleine portemonnee die niet over een ‘netwerk’ beschikken is de Klussendienst in het leven geroepen. Vrijwilligers ...
Lees meer

Programmaraad Bredevoort

Figulus Welzijn participeert al enige jaren in de programmaraad van het Kulturhus in Bredevoort. De programmaraad is bedoeld om activiteiten te ontplooien in het Kulturhus en om diverse mensen en doelgroepen ...
Lees meer

Ouderen en Vitaliteit

Vitaliteit van ouderen is een belangrijk aandachtspunt in deze tijd. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en voor de zelfredzaamheid is het daarom goed om lang actief en fit te ...
Lees meer

Activiteitenkalender Dinxperlo

Klik hier voor de ontmoetingsactiviteiten in Dinxperlo in april 2018. Klik hier voor de ontmoetingsactiviteiten in Dinxperlo in mei 2018.
Lees meer

Hulpmiddelenpool

In 2015 werd de officiële aftrap gegeven van de hulpmiddelenpool. Wethouder Henk Rijks gaf het startsein en ging met vrijwilliger Bert van Zijl door een parcours met de duo scoot. Figulus Welzijn ...
Lees meer

Boodschappendienst

Figulus Welzijn heeft een eigen boodschappendienst. Als u zelf de boodschappen niet kunt doen, voor lange tijd of incidenteel, en er is niemand in de buurt die voor u de ...
Lees meer

MBvO in en Rondom Dinxperlo

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN 55+ In Aalten en Dinxperlo zijn verspreid over de kern en de buurtschappen groepen Meer Bewegen voor Ouderen actief. Bij enkele van deze groepen zijn nog enkele plaatsen ...
Lees meer

MBvO in en rondom Aalten

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN 55+ In Aalten zijn verspreid over de kern en de buurtschappen groepen Meer Bewegen voor Ouderen actief. Bij enkele van deze groepen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Het doel ...
Lees meer