Overeenkomst gemeente Aalten en Jeugdsportfonds

Op 11 April is de samenwerkingsovereenkomst door wethouders Henk Wiltink en Gerard Nijland namens de gemeente Aalten en een vertegenwoordiger van het Jeugdsportfonds ondertekend. Gemeente Aalten stelt jaarlijks € 5.000 beschikbaar om kinderen te kunnen laten sporten. Rabobank stelde eenmalig € 2.500 beschikbaar.

In Nederland wonen ongeveer 400.000 kinderen in gezinnen met een minimum inkomen. Veel van deze kinderen willen graag sporten bij een vereniging maar kunnen dat niet. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kansarme kinderen, met als motto: “Alle kinderen moeten kunnen sporten”. Als gemeente Aalten onderschrijven wij deze doelstelling en hebben wij besloten om ons aan te sluiten bij het Jeugdsportfonds Gelderland en financiën beschikbaar te stellen om kinderen uit de gemeente in verenigingsverband te kunnen laten sporten.

Kinderen van 4 tot en met 17 jaar, die in gezinnen leven met weinig geld kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en de benodigde attributen tot een maximaal bedrag van € 225 per jaar. Het contributiebedrag wordt rechtstreeks naar de rekening van de sportvereniging overgemaakt.

Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de intermediairs van het Jeugdsportfonds.

Centraal intermediair/aanspreekpunt voor Dinxperlo is Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn ( s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl) en voor Aalten-Bredevoort zal Talentverbinder Richard Jongetjes ( Richard@talentverbinder.nl ) het aanspreekpunt zijn.

Kijk meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl.

Foto: Jurjen Engelsman